Croix-preview-eighty8things-LR-6.jpg

CROIX A PIED

CULINAIRE WANDELING

CROIX A PIED /

DIMANCHE MIDI

Om toch al een tipje van Croix’ sluier te lichten bedachten we: ‘Croix a pied’, een corona proof alternatief waarmee we onze gasten toch al iets kunnen laten zien van Croix, de kloosterhistorie in HX Hoogcruts en het prachtige omliggende landschap. Croix a pied is een culinaire wandeling die je op pad neemt door de prachtige natuur van Zuid-Limburg.  

 

Ben je ook uitgekeken op het dagelijkse blokje om en heb je weer eens zin in iets verrassends? Alle zondagen in mei organiseren we vanuit Croix culinaire wandelarrangementen met een knapzak voor onderweg. Zoek tijdens je wandeling een mooi plekje uit in de natuur en geniet van je picknick en de omgeving.

 

Bestel je wandelarrangement voor een van de zondagen in mei vooraf via de webshop.

 

Zondagsarrangement €10,00 p.p.

 

 • Start in de kapel van HX Hoogcruts. Haal hier je goedgevulde kloosterlijke knapzak op voor onderweg. Deze is gevuld met een wrap met Heuvelland grottenkaas, een stukje carrot cake met pastinaak, verse aardbeien van Notermans uit Noorbeek en verse appelsap van Duijsens uit Libeek. De knapzakken zijn af te halen tussen 12:00 en 14:30 uur.

 • Daarbij krijg je een mooie routekaart met drie mogelijke wandelingen. Kies er zelf een uit. Op de routekaart vind je een QR-code die leidt naar de GPX routebestanden zodat je de wandelingen gemakkelijk via je telefoon kunt volgen. De wandelingen bedragen 5, 6 of 9 kilometer en zijn helaas niet geschikt voor kinderwagens. Alle wandelingen starten en eindigen bij HX Hoogcruts. 

 • Bij goed weer kun je even in de kapel toeven en is er 'to go’ geopend voor een drankje, koffie, vlaai of een lekker broodje. Natuurlijk hebben we ons laten inspireren door de kloosterkeuken en gebruiken we zoveel mogelijke producten uit de streek. De kapel in HX Hoogcruts is geopend van 12:00 tot 17:00. Houd te allen tijde rekening met de geldende corona maatregelen.

 

2021

Croix-preview-eighty8things-LR-7.jpg
 

CROIX A PIED /

POUR LE BUSINESS

2021

De culinaire wandeling voor bedrijven die je op pad neemt door de prachtige natuur van Zuid-Limburg

Op zoek naar een origineel maar corona proof bedrijfsuitje dit jaar? Croix a pied biedt de oplossing met de drie onderstaande culinaire wandelarrangementen. Alle wandelingen starten en eindigen bij HX Hoogcruts met smakelijke verrassingen uit de kloosterkeuken.

 

Arrangementen 2 en 3 bieden nog een smakelijke tussenstop in Noorbeek extra. Geniet tijdens het wandelen van adembenemende uitzichten en pik wat historie mee van de streek. De bedrijfsarrangementen zijn vanaf 10 personen te boeken en uiteraard coronaproof. De wandeling zelf zal in kleine groepjes plaatsvinden. De culinaire stopplekken zijn op basis van selfservice en volgens het ‘to go' principe. 

 

Interesse? Stuur ons een e-mail

Het Wandelsprookje

Arrangement 1 € 27,50 p.p.

 • Ontvangst met Gulpener Korenwolf of een glas wijn van Pietershof en twee hartige hapjes uit de kloosterkeuken.

 • Wandeling via Slenaken met de Hoogcruts HX podcast ‘Ruziënde benen’.

 • Einde bij Hoogcruts met een hoofdgerecht uit de kloosterkeuken, één consumptie en water inclusief.

Het Wandelavontuur

Arrangement 2 € 34,50 p.p.

 • Ontvangst met Gulpener Korenwolf of een glas wijn van Pietershof en twee hartige hapjes uit de kloosterkeuken.

 • Wandeling met tussenstop bij Restaurant Du Nord in Noorbeek voor een kopje soep.

 • Einde bij Hoogcruts met een hoofdgerecht uit de kloosterkeuken, één consumptie en water inclusief.

De Wandelbeleving 

Arrangement 3 € 47,50 p.p.

 • Ontvangst met een glaasje bubbels: Bruut van Wijndomein Holset en twee hartige hapjes uit de kloosterkeuken.

 • Wandeling met tussenstop bij Restaurant Du Nord in Noorbeek voor een kopje soep.

 • Einde bij Hoogcruts met een hoofdgerecht uit de kloosterkeuken, één consumptie en water inclusief.

 • Voor iedereen staat een borrelplankje klaar om mee naar huis te nemen. Naar wens van de werkgever kan dit eventueel verder uitgebreid worden.